Istorijat Gloria Ferrari doo

Privredno društvo "Gloria Ferrari i ortaci" od je osnovanu u februaru 2002, a od septembra 2008. posluje kao Gloria Ferrari doo.

Međutim, osnivači su kao fizička lica sarađivali sa osobama sa invaliditetom i njihovim organizacijama još od 1992.

Evo nekih projekata koji su nam posebno dragi:

Obuka slepih i slabovidih za rad na računaru u Udruženje slepih i slabovidih Srbije "Beli štap"

dipl. ing Nebojša Marković, kao instruktor i Slađana Marković, kao polaznik kursaNebojša Marković je učestvovao kao instruktor-predavač u okviru projekta "Obuka slepih i slabovidih za rad na računaru" u Udruženju slepih i slabovidih Srbije "Beli štap".

Video materijal objavljen u medijima: Televizija Košava, Televizija Studio B, Snimak sa konferencije za štampu u Media Centru, Snimak sa konferencije za štampu u Media Centru-polaznici.

Opširnije: Obuka slepih i slabovidih za rad na računaru u Udruženje slepih i slabovidih Srbije "Beli štap"

Upoznavanje sa produkcijom zvučnih knjiga u DAISY formatu u Torontu

dipl. ing Nebojša Marković u U okviru projekta digitalizacije biblioteke Saveza slepih Srbije koja poseduje veliki broj naslova u audio formatu na audio kasetama, dipl. ing Nebojša Marković je sa delegacijom Saveza slepih Srbije boravio u Torontu u maju 2004.

Cilj boravka je bio upoznavanje sa tehnološkim dostignućima koja primenjuje Kanadski institut za slepe CNIB (Canadian Institute for the Blind) i uopšte o tehnologiji za slepe koja se koristi u Kanadi.

Opširnije: Upoznavanje sa produkcijom zvučnih knjiga u DAISY formatu u Torontu