DAISY (Digital Accessible Information System) je najnoviji i u svetu prihvaćeni format za snimanje zvučnih knjiga za slepe. Digitalna zvučna knjiga je multimedijalno izdanje štampane knjige ("knjige štampane na crnom tisku").

Snimanje DAISY knjige u Kanadskom nacionalnom institutu za slepePrednosti DAISY:

  • Novi i u svetu prihvaćen (lista članova DAISY konzorcijuma)
  • Navigacija kroz knjigu je izuzetno dobra (uporediva sa html-om, znači najbolja), prvi put se koristi index pojmova, izuzetno dobar za udžbenike i literaturu gde je potrebno stalno vraćanje na pojedine celine (formule), lako vraćanje na prethodni pasus....
  • Lako se rešava problem autorskih prava (zakonom se ovakva zvučna knjiga lako može osloboditi plaćanja autorskih prava, pošto je namenjena slepim licima)
  • Lako (automatski) i brzo se vrši konverzija iz DAISY u druge formate (audio kasete, audio CD, mp3 CD, čak u nekim slučajevima i u Brajev tekst). Znači da korisnik može za desetak minuta dobiti kopiju u bilo kom formatu čak i ako nema ni jednog primerka (kopije) u biblioteci.
  • Lako i jeftino se arhivira (na jednom hard disku od 250 GB može stati 4000 sati zvučne knjige)
  • Pošto je format digitalan svaka kopija ima kvalitet originala
  • Mogućnost razmene sa drugim bibliotekama koje imaju DAISY knjige, a biće ih sve više.

Oprema za snimanje DAISY knjige u Kanadskom nacionalnom institutu za slepeNedostaci u odnosu na druge sisteme:

  • Veća cena proizvodnje DAISY knjige (post produkcija traje duže i potrebna je bolje obučena osoba za ovaj posao).
  • Malo skuplji plejeri i rekorderi

 

Sve cene se za kupce iz Srbije obračunavaju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja predračuna. PDV se dodatno obračunava. Gloria Ferrari doo maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama i cenama, ali nažalost ne možemo garantovati da su svi podaci na sajtu u potpunosti ispravni. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Tačne podatke sa rokovima isporuke dobijate u predračunu. Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluga, bez prethodne najave na sajtu.