Gloria Ferrari doo - asistivne tehnologije - za slobodu izražavanja

The PEARL Portable Reading Solution - Prenosno rešenje za čitanje

Prenosna mogućnost skeniranja i čitanja

PEARL nudi slepim i slabovidim korisnicima trenutan pristup štampanom materijalu pomoću niza glasova/govornika koji zvuče poput ljudskog glasa. Preklopna kamera se za par sekundi povezuje sa vašim računarom i pravi sliku vašeg materijala za čitanje.

Prilagodite svoj prikaz

Sa toliko mogućnosti za one sa degeneracijom makule (macular degeneration), dijabetičkom retinopatijom (diabetic retinopathy) i drugim uzrocima slabovidosti, možete prilagoditi izgled teksta na podeljenom ekranu (oblik slova, veličinu, rastojanje između znakova i boju) i uporediti originalni dokument i rezultate dobijene pomoću OCR-a (Optičko prepoznavanje znakova), koristite Maskiranje i Označavanje trenutne reči (Word Spotlighting) kako bi vam pomogli da pratite tekst dok se čita, i drugo.

Osvetljava reč koju prepoznaje i izgovara

PEARL povećava mogućnosti OpenBook 9.0 i pruža trenutno optičko prepoznavanje znakova (OCR). Pritisnite prečicu da snimite sliku i slušajte kako vam Eloquence ili jedan od prirodnih (kao ljudskih glasova/govornika) iz Real Speak Solo Direct-a čita vašu knjigu. Vi kontrolišete brzinu čitanja i glasa.

Prenosno rešenje za čitanje OpenBook i pearl

Automatsko slikanje strane

U automatskom režimu, PEARL oseća kretanje tako da zna kada da snimi sliku svaki put kada okrenete stranicu. Postavite vodoravno knjigu i PEARL će snimiti dve stranice odjednom i zadržati straničenje. Kod većih knjiga, možete snimati prvo parne stranice. Okrenite knjigu za snimanje neparnih stranica. Možete nastaviti sa okretanjem strana i sa snimanjem slika dok OpenBook čita.

Čitanje svih vrsta dokumenata

Koristite PEARL za čitanje knjiga, novina, magazina i računa. OpenBook prepoznaje (identifikuje) kolone i postavlja ih u logičan redosled čitanja. Promenite podešavanja jezika da čitate dokumenta na stranim jezicima sa prirodnim izgovorom glasova/govornika.


Koristite PEARL za "živu" video sliku na vašem računaru kako bi popunili obrasce. Snimite sliku da bi prikazali uvećanu sliku na računaru i kretali se pomoću tastature po virtuelnom XY koordinatnom sistemu.

PEARL radi pri uobičajenoj sobnoj osvetljenosti. Ukoliko je u sobi mračno, jednostavno uključite ugrađeno LED osvetljenje.


Reformatiranje teksta za lakše čitanje

Kada je jednom slika snimljena, imate višestruke opcije za pregled podataka. Na ekranu možete prikazati tekst kao prelomljeni tekst, uvećati slova, promeniti oblik slova i promeniti boje prednjeg plana i pozadine. Sada možete imati pojedinačne reči označene onako kako se izgovaraju.

Još mogućnosti PEARL

Skenira 20 strana u minuti tokom čitanja

Dodajte komentare i istaknite deo teksta

Izvezite u druge aplikacije kao što su Microsoft Word ili Notepad
Preklopljena PEARL kamera Torbica

 

Ponesite ga svuda sa sobom

PEARL se podešava za par sekundi i nudi stabilnu platformu za kameru sa mogućnostima poravnanja čime se svaki put osigurava dobra slika. Pokreće se uz pomoć jednog USB porta, ne zahteva baterijsko niti eksterno (spoljašnje) napajanje. PEARL se savija na veličinu 14"x3"x2 1/8" i stavlja u njegovu zaštitnu torbicu - a onda je možete staviti bilo koju torbu.

Zahteva:

  • USB 2.0
  • OpenBook 9 ili noviji
  • 64-bit i 32-bit verzije Windows 7, Windows Vista i Windows 2008 Server, i 32-bit verzije Windows XP i Windows 2003 Server operativnih sistema

Brzina OCR -a(Optičkog prepoznavanja znakova) zavisi od procesora vašeg računara

Poreklo USA, Cena:
- PEARL Portable Reading Camera: 400 USD + PDV (ako se placa)
- PEARL sa OpenBook software: 1350 USD + PDV (ako se placa)
u Srbiji u dinarima

Dodatno: