Priručnik Osnove pisanja skripti.

Freedom Scientific-ov Developer Network

Freedom Scientific-ov Developer Network (FSDN) je baza podataka koja sadrži skripte i funkcije koje su ugrađene u softver za čitanje ekrana JAWS, softver za uveličavanje sadržaja ekrana MAGic, PAC Mate Omni Pocket PC uređaja i nekoliko popularnih Pocket PC aplikacija razvijenih od strane Freedom Scientific-a.

FSDN sadrži kompletni priručnik koji je sastavljen od HTML datoteka pomoći (FSDN.chm). On ima oblik koji je identičan sistemu pomoći u JAWS-u; stoga je i navigacija takođe identična. Pored toga, možete da posetite Web stranice Osnove pisanja skripti (scripting) (u fazi prevođenja) ili preuzmete (download) Osnove pisanja skripti (scripting) (kao samo-raspakujući fajl (datoteku)) . Ovaj uvod će vam pomoći da napišete skript za svaki Freedom Scientific-ov proizvod.

FSDN može koristiti svako ko želi opšte smernice za skripte, korisnički definisane funkcije i ugrađene funkcije u JAWS, MAGic i PAC Mate Omni. Iskusni programeri mogu da preuzmu FSDN i da verovatno vrlo brzo pokupe sintaksu jezika za pisanje skripti.

Preuzimanje (download) FSDN

Kako da preuzmete (download) i instalirate FSDN.

  1. Izaberite link za preuzimanje (download) koji se pojavljuje na kraju ovog opisa.
  2. Sačuvajte izvršnu datoteku na lokaciji na kojoj je možete lako pronaći.
  3. Pokrenite (Run) izvršnu datoteku. Ona je organizovana da izdvoji FSDN.chm fajl (datoteka) u C:\FreedomScientificDocs\FSDN. Možete da izaberete i drugi folder (omotnica) po vašem izboru.

FSDN.exe (10 MB - FTP download)

Prvi koraci sa Osnovama pisanja skripti

  1. Idite na lokaciju FSDN.chm datoteke i otvorite je.
  2. Izaberite i otvorite Scripting knjigu čiji je sadržaj prikazan u pregledu u obliku drveta (stabla - Tree Views).
  3. Izaberite i otvorite opšte pojmove u knjizi, a zatim otvorite zatvorene knjige i teme za osnovni pregled pisanja skripti.

 

Sve cene se za kupce iz Srbije obračunavaju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja predračuna. PDV se dodatno obračunava. Gloria Ferrari doo maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama i cenama, ali nažalost ne možemo garantovati da su svi podaci na sajtu u potpunosti ispravni. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Tačne podatke sa rokovima isporuke dobijate u predračunu. Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluga, bez prethodne najave na sajtu.