Attainment Company

 

Attainment Company logo
Attainment Company, Verona, WI, USA
 

Attainment Company je nezavisna kompanija u porodičnom vlasništvu sa sedištem u Veroni, Wisconsin. Od 1979. godine kompanija Attainment Company posvećena je pružanju pomoći osobama sa kognitivnim poremećajima u poboljšanju školskog uspeha, poslovnog uspeha i uopšte života. Don Bastian, osnivač i direktor osmislio je prvi proizvod kompanije Attainment kada je bio koordinator programa u Rock County Rehabilitation Services (sada znanom kao Kandu Industries) u Beloit-u, Wisconsin-u. Program za razvoj veštine rada - socijalnih veština (Work Skill Development Program) koji je koristio analizu zadataka za podučavanje socijalnim veštinama mladih i odraslih sa invaliditetom, osnova je naših trenutnih paketa radnih aktivnosti (Work Activity Packages).

Ubrzo nakon osnivanja Attainment Company, počeli smo objavljivanje nastavnog programa vezanog za funkcionalne životne veštine. Program zasnovan na sličicama o kuvanju Gledaj i kuvaj (Look n' Cook) prethodio je programima Ilustrativne kartice za kupovinu (Illustrated Shopping Cards), Izgledajte lepo (Looking Good), Sređivanje kuće (Keeping House), Izlasci (Stepping Out), i Planirajte Vaš dan (Plan Your Day). Ovi jedinstveni programi bili su prvi koji su sadržali slike, uputstvo kao video zasnovan na pričama i strukturisane, planirane lekcije. Nadograđeni su i još uvek su popularni.

Vremena se menjaju, a isto tako i Attainment. Svoj prvi uređaj asistivnih tehnologija i "instructional software" napravili smo 1993. godine. Pocket Talker bio je poznat po svojoj jednostavnosti pri korišćenju, trajnosti i dimenzijama. Ovi kvaliteti su još uvek sadržani u GoTalk liniji. Najnovija verzija našeg prvog programa (softvera), Dolari i Centi (Dollars and Cents), pripada Attainment-ovoj radnoj stanici (Workstation),all-in-one touch screen computer ("sve-u-jedan računar sa ekranom osetljivim na dodir") na kome je prethodno instalirano 44 Attainment-ovih programa pomoću kojih se uči matematika, pismenost, životne i radne veštine.

2001. godine Attainment je pokrenuo izdavaštvo IEP Resources brenda. Prva publikacija, Writing Measurable IEP Goals and Objectives (IEP - Procena pisanja: ciljevi i zadaci), koje je napisala Barbara Bateman, prodata je u preko 60.000 primeraka. IEP Resources je sada vodeći izdavač koji je usredsređen na kritična pitanja u specijalnoj edukaciji.

Attainment ima rastuću liniju proizvoda za odrasle. Nagrađeni dobitnici su Aerobics of the Mind (Aerobik misli), Mind Your Mind (Imajte na umu svoje misli) i DVD — What Every Caregiver Needs to Know About Alzheimer's Disease (Šta svaki negovatelj treba da zna o Alchajmerovoj bolesti) i Straight Talk About Dementia (Iskreno govoreći o demenciji).

Već neko vreme Attainment Company sarađuje sa Univerzitetom Severne Karoline u Šarloti (Charlotte) i objavljuje nastavne programe zasnovane na istraživanjima, a čija su ciljna grupa učenici sa značajnim razvojnim poremećajima (psiho-fizičkim smetnjama). Prvi proizvod bio je inovativan Early Literacy Skill Builders (Veštine ranog opismenjavanja), jedini naučno zasnovani program za čitanje koji je potreban ovoj populaciji. Novi ELSB Software je učinio rigorozni nastavni plan lakšim i zanimljivijim za učenje. Kasnije smo objavili Teaching to Standards MATH (Podučavanje osnovama matematike) and Teaching to Standards SCIENCE (Podučavanje osnovama nauke), Building with Stories (Kreiranje priča), i Pathways to Literacy (Putokazi pismenosti).

Nedavno smo dodali našu uspešnu liniju augumentativnih komunikacionih proizvoda - pomagala, asistivnih tehnologija. 2010. godine smo objavili čuveni GoTalk Express 32. Novi proizvodi za 2011 su GoTalk 32+, Big Button komunikatori, i nova verzija GoTalk Overlay Software (softver za izradu sličica za prekrivanje tastera).