Brajevi štampači (štampači za slepe) spadaju u grupu štampača embosera. To su štampači koji ostavljaju otisak tako što deformišu papir.

Brajevi štampači otiskuju tačkice na malo čvršćem papiru nego što se obično koristi. Preporučuje se 150-160 gramski papir.

Brajevi štampači štampaju na običnom rezanom papiru i na beskonačnom (traktorskom) papiru.

U našoj ponudi imamo štampače švedskog proizvođača Index Braille. Ovi štampači imaju vrlo povoljan odnos cena/kvalitet i vrlo su jednostavni za rukovanje i lokalizaciju na naš jezik. Upotreba dobro podešenog Brajevog štampača (štampača za slepe) je ista kao i svakog drugog štampača. Pripremite dokument i odštampate ga. Dodatna mogućnost je da se pre štampe na monitoru ili Brajevom redu dokument pregleda i izmeni, zato što je broj brajevih slovnih mesta po redu oko 30 što je mnogo manje od broja slovnih mesta u crnom tisku.

Zbog načina na koji štampaju - deformišu, buše papir - Brajevi štampači (štampači za slepe) prave buku i preporučljivo je da se drže u akustičnoj kabini kako ne bi smetali dok štampaju.

Preporučujemo:

- Basic-D - klasični dvostrani brajev štampač (emboser) koji štampa na beskonačnom papiru A4, pogodan za ličnu i kancelarijsku upotrebu, kompaktan i vrlo malih dimenzija

- Index Everest štampa jednostrano i dvostrano na običnom papiru A3. Ima i mogućnost štampe u novinskom formatu (štampa na A3 koji se savije kao novina A4). Pogodan za ličnu i kancelarijsku upotrebu.

- Braille Box V4 - Brajev štampač velike brzine štampe na običnom rezanom papiru sa iznenađujuće niskim nivoom buke.

- 4Waves PRO - štampač za komercijalnu upotrebu i veliku produkciju. Može da štampa neprekidno, koristi beskrajni papir.

i,

softver, program za prevođenje na Brajevo pismo:

- Duxbury Braille Translator-DBT, prevodilac na Brajevo pismo

 

 

Sve cene se za kupce iz Srbije obračunavaju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja predračuna. PDV se dodatno obračunava. Gloria Ferrari doo maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama i cenama, ali nažalost ne možemo garantovati da su svi podaci na sajtu u potpunosti ispravni. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Tačne podatke sa rokovima isporuke dobijate u predračunu. Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluga, bez prethodne najave na sajtu.