Od 27. maja festival osoba sa invaliditetom

U Beogradu će, od 27. do 31. maja, biti održan Beogradski internacionalni festival osoba sa invaliditetom, na kome će biti predstavljena filmska i pozorišna umetnička dela čiji su ili autori ili glavni progatonisti invalidi, najavio je danas direktor tog festivala Marko Stojanović.
Osobe s invaliditetom predstaviće svoje predstave, programe za decu, radionice...

Osobe s invaliditetom predstaviće svoje predstave, programe za  decu, radionice...

Stojanović, inače poznati glumac, je u izjavi Tanjugu precizirao da će "srž" festivala biti film i da će u toj kategoriji 50 ostvarenja prikazati više od 10 zemalja, sa svih kontinenata.

Pored filmova, na festivalu će biti prikazane i pozorišne predstave, programi za decu, različite radionice, tribine...

"To će biti pokušaj da možda i po prvi put sve umetnosti i sve osobe sa inaliditetom dovedemo na jedno mesto. Osobe sa invaliditetom će tako pokazati da su punopravni i ravnopravni članovi ovog društva", rekao je Stojanović, dodajući da je cilj promena odnosa i percepcije osoba sa invaliditetom.

Organizator festivala je Hendi centar "Koloseum", uz pomoć Ministarstava kulture, Ministarstva za rad i socijalnu politiku i Skupštine grada Beograda.

Besplatan ulaz

Ulaz na festival, koji će biti održan u Domu sindikata, a deo i u prostorijama Skupštine grada Beograda na Trgu Nikole Pašića, za sve zainteresovane biće slobodan.

Izvor: Blic (Tanjug | 16. 05. 2010. - 16:59h | Foto: D. Grubin)