U Beogradu će, od 27. do 31. maja, biti održan Beogradski internacionalni festival osoba sa invaliditetom, na kome će biti predstavljena filmska i pozorišna umetnička dela čiji su ili autori ili glavni progatonisti invalidi, najavio je danas direktor tog festivala Marko Stojanović.
Osobe s invaliditetom predstaviće svoje predstave, programe za decu, radionice...

Osobe s invaliditetom predstaviće svoje predstave, programe za  decu, radionice...

Stojanović, inače poznati glumac, je u izjavi Tanjugu precizirao da će "srž" festivala biti film i da će u toj kategoriji 50 ostvarenja prikazati više od 10 zemalja, sa svih kontinenata.

Pored filmova, na festivalu će biti prikazane i pozorišne predstave, programi za decu, različite radionice, tribine...

"To će biti pokušaj da možda i po prvi put sve umetnosti i sve osobe sa inaliditetom dovedemo na jedno mesto. Osobe sa invaliditetom će tako pokazati da su punopravni i ravnopravni članovi ovog društva", rekao je Stojanović, dodajući da je cilj promena odnosa i percepcije osoba sa invaliditetom.

Organizator festivala je Hendi centar "Koloseum", uz pomoć Ministarstava kulture, Ministarstva za rad i socijalnu politiku i Skupštine grada Beograda.

Besplatan ulaz

Ulaz na festival, koji će biti održan u Domu sindikata, a deo i u prostorijama Skupštine grada Beograda na Trgu Nikole Pašića, za sve zainteresovane biće slobodan.

Izvor: Blic (Tanjug | 16. 05. 2010. - 16:59h | Foto: D. Grubin)

 

Sve cene se za kupce iz Srbije obračunavaju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja predračuna. PDV se dodatno obračunava. Gloria Ferrari doo maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama i cenama, ali nažalost ne možemo garantovati da su svi podaci na sajtu u potpunosti ispravni. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Tačne podatke sa rokovima isporuke dobijate u predračunu. Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluga, bez prethodne najave na sajtu.