Index Braille je od januara 2011. god. obustavio razvoj i podršku za WinBraille.

WinBraille - lako uređivanje i priprema za Brajevu štampu.
WinBraille je editor teksta. Omogućava pregled i uređivanje teksta na Brajevom pismu (Brajevoj azbuci) u obliku u kome se štampa na Brajevom štampaču - emboseru.
WinBraille do verzije 4 uključujući i WinBraille 5 Free su besplatni. WinBraille 5 PRO je komercijalni program.
Tabele za lokalizaciju štampe za WinBraille do verzije 4 za srpsku latinicu su besplatne za naše kupce.

Index Braille je od januara 2011. god. obustavio razvoj i podršku za WinBraille.

Komercijalni program / softver sa istom funkcijom je Duxbury Braille Translator-DBT, prevodilac na Brajevo pismo.

 

Istorijat Win Braja (WinBraille)

1998 sa prestankom proizvodnje Windows 98, prestala je i proizvodnja  Brajevih štampača - embosera u svetu. Bez MS-DOS-a nije bilo drajvera koji bi podržavali  Brajeve štampače. Index Braille je brzo i uspešno razvio WinBraille, drajver koji jednostavno i lako formatira tekst u Brajevo pismo i isti šalje na štampanje.

Razvijen je prvenstveno da omogući prevod teksta na nekoliko Brajevih pisama i da prikaže dokument pre štampanja.
Na početku WinBraille je mogao da koristi različita pisma i napredne formate poput matematičkih znakova, slika, nabrajanja i tabela, ali usavršavanjem drajvera postajao je sve složeniji za upotrebu.

WinBraille 5 je pun pogodak.  Index Braille novi drajver je lak za korišćenje bas poput bilo kog drugog Windows-ovog softvera. Najbitnije od svega je to da je WinBraille 5 zadrzao sve svoje napredne funkcije koje omogućavaju i olakšavaju rad sa Brajevim pismom.

WinBraille 5 je dostupan u dve varijante:
•    Jednostavna besplatna verzija
•    I naprednija PRO verzija koja zahteva licencu

WinBraille 5 prevodi, formatira i automatski prilagođava tekst vašem štampaču. Podržava Brajevo pismo na više od 40 jezika (uključujući i srpsku latinicu). Sadrži najčešće korišćene Brajeve funkcije za uređivanje teksta.

Podržava većinu dokumenata poput pdf formata, office i e-mailove.
•    Radi sa Vistom, Windows XP i Windows 7, ali samo sa 32-bitnim verzijama
•    Podržava Office 2003 kao i Office 2007

Index Braille je od januara 2011. god. obustavio razvoj i podršku za WinBraille.
Dostupne su verzije 4 i 5, ali one ne rade na 64-bitnim Windows-ima.
Tabele za lokalizaciju štampe za WinBraille do verzije 4 za srpsku latinicu su besplatne za naše kupce.

Tema/slično: asistivne tehnologije / pomagala za slepe i slabovide osobe, softver (program) za slepe i slabovide osobe za štampu na Brajevom pismu, Brajev štampač - emboser za slepe osobe.

Povezani tekstovi: Basic-D, Index Everest, 4X4 PRO, 4Waves PRO, Braille Box V4, Duxbury Braille Translator-DBT, prevodilac na Brajevo pismo

 

 

Sve cene se za kupce iz Srbije obračunavaju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja predračuna. PDV se dodatno obračunava. Gloria Ferrari doo maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama i cenama, ali nažalost ne možemo garantovati da su svi podaci na sajtu u potpunosti ispravni. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Tačne podatke sa rokovima isporuke dobijate u predračunu. Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluga, bez prethodne najave na sajtu.