PCEye Plus

PCEye Plus, upravljanje pomoću oka

Kombinuje tehnologije praćenja oka, prepoznavanja govora, tastere i infracrveni upravljač za upravljanje vašim stonim računarom.

PCEye Plus vam nudi rešenje da pojedinačno kreirate najefikasniji način interakcije sa računarom. Pretražujte Internet, povežite se sa prijateljima preko interneta, igrajte igrice, komunicirajte preko Skype-a, upravljajte životnim okruženjem uključujući svetla ili TV, pa čak izrađujte tabele, i dokumente koristeći samo svoje oči.

PCEye Plus može u potpunosti zameniti tradicionalnu tastaturu i miša korišćenjem paket za pristup (Access package) koji sadrži naš program Windows Control za potpuni pristup računaru. Ako tek počinjete da koristite upravljanje računarom pomoću očiju, onda je paket Track & Learn (prati i uči) savršeno rešenje. Izaberite opcije u nastavku za više informacija.

Obe opcije PCEye Plus sadrže port (priključak) za tastere i EyeR - infracrveni upravljač, i program - softver Virtual Remote, potreban za upravljanje pomoću EyeR.

 

Pregled PCEye Plus

PCEye Plus vam daje snagu da istražite svoj svet

 
 

Iskusite najefikasniji i najergonomičniji način da pristupite svom računaru korišćenjem asistivne tehnologije. Sadrži praćenje oka, diktiranje, tastere i infracrveno upravljanje u jednom proizvodu - novom PCEye Plus sa EyeR.

Ove različite opcije vam nude načine da pojedinačno kreirate najefikasniji način interakcije sa računarom. Ovo osnaživanje i nezavisnost su takođe važan element u našem softveru, koji je izrađen da vas podrži na vašem putovanju i evoluira sa vama dok rastete.

 

Razvijajte svoj lični put bez potrebe da menjate hardver (uređaj)

 
PCEye Plus, upravljanje pomoću oka

PCEye Plus može da vas odvede bilo gde. Korišćenjem istog uređaja (hardvera) možete da koristitie ceo paket programa. Ovo vam donosi mir. Koristite jedan isti uređaj sa različitim programima kako vam se ukaže potreba.

Ako ste početnik, verujemo da bi ste želeli da započnete sa Gaze Point - om kako bi ste istražili mogućnosti praćenja oka. Kako budete napredovali, možete da pređete na Gaze Viewer. Nastavite na novi nivo pomoću Windows Control, a ako vam je potrebna AAC (komunikacija), dodajte Communicator 5 ili Snap + Core First. Isti PCEye Plus vam može omogućiti obradu fotografija, crtanje, igranje do potpunog pristupa računaru pomoću Windows Control. Jedan uređaj, sa kojim se dobro upoznajete, vas vodi tamo kuda želite.

 

Koristi od interakcije pogledom

 

PCEye Plus vam omogućava da koristite sve mogućnosti računara samo korišćenjem vaših očiju (pogleda). Konačno, PCEye Plus vam daje veću ličnu slobodu i nezavisnost.

  • Lična nezavisnost – Povratak zdravog načina lične nezavisnosti je moguća pomoću PCEye Plus-s koji vam omogućava korišćenje računara i pristup internetu.
  • Samostalna rekreacija – Provedite svoje vreme, zabavite se, naučite i stimulišite svoj um korišćenjem računara i pristupom internetu pomoću PCEye Plus.
  • Ergonomski pristup – Korišćenje interakcije pogledom ili diktiranje preko ugrađenih mikrofona može biti lakše za vrat i ramena od korišćenja nekih drugih pomagala (npr. Tastera ili upravljanja pokretima glave).
  • Upravljanje okolinom – Virtual Remote sa pripadajućim EyeR omogućavaju vam upravljanje okolnim svetlima, telefonima, Televizorima, DVD uređajima igračkama i drugima. Ovo vam omogućava da povratite veliki deo svoje slobode i nezavisnosti.
  • Društveno umrežavanje – Sa PCEye Plus možete da koristite sve oblike komunikacije: dopisujete se preko elektronske pošte, pristupate sajtovima, društvenim mrežama, aplikacijama za komunikaciju, pišete i čitate blogove i drugo.
  • Umetničko izražavanje – Umetničko izražavanje pomoću kontrole (upravljanja) očima može da bude ispravan način da provedete vreme, steknete nova znanja i promovišete kreativnost i sve druge stvari kojima povećavate svoje zdravlje i sreću.
  • Ostanite na poslu – Ostanite duže na poslu ili se čak vratite na posao korišćenjem PCEye Plus koji omogućava upravljanje računarom bez korišćenja ruku.
  • Dodatni način komunikacije – Ukoliko vam je potreban dodatni softver za augmentativnu i alternativnu komunikaciju, možete koristite Tobii Communicator 5 i Snap + Core First. Ovi programski paketi daju mogućnost za više asistivne komunikacije.

Preuzmite opis proizvoda (na engleskom)

<- Nazad na početak: Tobii Dynavox PCEye Plus

 

PCEye Plus

 

Uređaj za pristup računaru pogledom sa više metoda interakcije

 

Sadrži praćenje pogleda i diktiranje

Kada govorite razumljivo, onda je diktiranje najbrži način za pretvaranje izgovorene reči u pisani tekst. PCEye Plus sadrži visoko kvalitetni četvoro-mikrofonski sistem (Ovaj sistem omogućava efikasno poništavanje šumova iz okoline, prim. prev.). Sada imamo dva efikasna sistema interakcije i možemo se jednostavno prebacivati sa jednog na drugi.

Sadrži praćenje pogleda i tastere

PCEye Plus ima i ugrađeni priključak za taster. Tako omogućava korišćenje tastera kada je to potrebno. Sa „lepljivim levim klikom“, pokazivač miša prati pogled, a tasterom kliknete (levi klik).

Slika sa obješnjenjem kako možete da koristite svoj PCEye Plus.

Stručnost i iskustvo na koje se možete osloniti

 

Visoka tačnost i preciznost

PCEye Plus, zajedno sa funkcionalnošću uvećanja Windows Control, omogućava vam da pogodite čak i najmanje ciljeve na ekranu, skoro sa preciznošću piksela, ponovo i ponovo.

Laka kalibracija (podešavanje)

Naša jednokratna kalibracija (podešavanje) je veoma korisna za korisnike koji imaju poteškoća u održavnju fokusa na tačke kalibracije. Ovo je sjajan način za početnike da započnu sa uređajem za praćenje oka.

Najveći Trackbox (prostor za praćenje)

Trackbox, je zamišljeni prostor u kome možete da pomerate glavu bez gubitka preciznosti, ili prekida praćenja oka, je među najvećim na tržištu. Velika veličina vam daje slobodu da udobno sedite ili ležite i da zadržite dobre performanse praćenja oka.

Superiorna sposobnost praćenja

PCEye Plus pruža visoko kvalitetne rezultate praćenja za oko 95% korisnika, u poređenju sa bilo kojim drugim sistemom, bez obzira na različite svetlosne uslove, boju očiju, nošenje kontaktnih sočiva ili naočara.

 

Vrhunski dizajn

 

Dizajn uređaja za pristup računaru pogledom, kao i pratećeg softvera nasleđuje najnovije trendove u potrošačkoj elektronici. Naš softver je namenjen za Microsoft Windows i dodatno smo poboljšali izgled uređaja kako bi smo uskladili PCEye Plus sa temom srebrno / crne boje porodice Tobii Dinavox.


Pozadina uređaja za pristup računaru pogledom je izrađena od magnezijuma, što je optimalno za distribuciju toplote i smanjuje težinu. Dvodelni dizajn prednjeg dela uređaja daje veoma moderan izgled i naglašava prorez za mikrofon koji se vizuelno izdvaja od dela za praćenje pogleda.

 

Windows Hello

 

Biometrijska bezbednost nikad nije bila jednostavnija. Automatski se prijavljujete u Windows 10 korišćenjem uređaja za pristup računaru pogledom sa sledećom generacijom Windows kontrole pomoću Windows Hello kamera. Ako vaš računar nije podešen da u potpunosti ide u stanje spavanja, uvek možete da otključate ekran svojim prisustvom korišćenjem Windows Hello. Ovo je funkcija samo za Windows 10. Vidi Uputstvo za PCEye Plus za detaljno podešavanje.

 

Prenosivost i fleksibilnost

 

PCEye Plus se savršeno uklapa na većini laptop i stonih (desktop) monitora sa odličnim performansama na 27“ monitorima. Obrada se obavlja na PCEye Plus, što omogućava korišćenje i starijih računara slabijih performansi. Ovo daje visoku fleksibilnost i mala dodatna ulaganja. Moguća su raznolika podešavanja zahvaljujući USB kablu od 75 cm i laganom i tankom uređaju za pristup računaru pogledom.


Pored toga, dugačak kabal omogućava upotrebu uređaja za pristup računaru pogledom na eksternom monitoru, a priključak za taster omogućava korišćenje tamo gde je to potrebno. Jednom kada se postavi držač za on može da se koristi i za PCEye Plus, PCEye Mini i PCEye Explore.

 

<- Nazad na početak: Tobii Dynavox PCEye Plus

 

Softver za PCEye Plus

 

Razvijajte svoj lični put bez potrebe da menjate hardver (uređaj). Započnite sa Gaze Point i Gaze Viewer da naučite i istražite korišćenje praćenje pogleda. Uvidite napredak i kognitivni razvoj da procenite lični rast korišćenjem Windows Control ili Communicator. Isti PCEye Plus vam može omogućiti obradu fotografija, crtanje, igranje do potpunog pristupa računaru pomoću Windows Control. Jedan uređaj, sa kojim se dobro upoznajete, vas vodi tamo kuda želite.

Windows Control

Gaze Point i Gaze Viewer

Gaze Point

Tobii Dynavox Gaze Viewer

<- Nazad na početak: Tobii Dynavox PCEye Plus

 

Specifikacije PCEye Plus

 

Tehničke specifikacijeTobii Dynavox PCEye Plus
Brzina prijema podataka pogledom 60 Hz
Tok podataka Eye tracking - praćenje pogleda (gaze point, eye position, etc.)
IR -infra crveni prenos 30 fps
Snaga 1.5 W kod uobičajenog korišćenja
Jedinica za obradu Tobii EyeChip™ sa ugrađenom kompletnom obradom
Interfejsi USB 2.01 ili noviji
Track Box (prostor za praćenje)2 na rastojanju od 90 cm >40 cm × 35 cm ellipsa
Radno rastojanje 50 cm - 95 cm
20” - 37”
Veličina ekrana3
(na 65 cm (25.6") korisnikove udaljenosti)
Preporučeno do 27"
Otkrivena interakcija pogledom >30 Hz 99% za 95% populacije4
Korisnička kalibracija (podešavanje)
(ranije - robustnost)
>99%
Najveća brzina kretanja glave 40 cm/s (15.7 in/s)
Najveći nagib glave >20°
Max Yaw, pitch 25°
Vidljivost Niska vidljivost (850 nm)
Flicker - Brzo prevući Nema mogućnost (30 Hz konstantno)
Kašnjenje / oporavak praćenja 25 ms / 100 ms
Veličina(l × h × d) 322 mm × 22 mm × 18 mm
12.7” × 0.87” × 0.71”
Težina: 280 g
9.9 oz
Sistemski zahtevi (minimalni zahtevi) Procesor Dual-Core 2.0 GHz
memorija: 4 GB RAM
Hard Disk: 450 MB slobodno
USB interfejs: USB 2.0 ili noviji.
Kompatibilni Operativni sistemi Windows 7, 64bit
Windows 8.1
Windows 10
Kompatibilni Tobii Dynavox softver Windows Control, Gaze Point, Gaze Viewer, Virtual Remote, Communicator 5, Snap + Core First, Compass
Nekompatibilni Tobii Dynavox softver Classic Tobii Gaze Interaction Software, Snap Scene, ALL, Boardmaker Student Center
Mikrofon Sistem od 4 mikrofona
Portovi (priključci): 1 × 3.5 mm interfejs za taster

1 USB2 zahtevi: USB 2.0 BC1.2 pruža Tobii IS4 dovoljnu snagu i propusni opseg signala.

2 Head box - prostor za glavu je prostor ispred uređaja za pristup računaru pogledom gde korisnik mora imati najmanje jedno oko kako bi moglo da se radi. Uređaj za pristup računaru pogledom je pod uglom od 20° stepeni i okrenut je nagore ispod ekrana.

3Za veće veličine ekrana od preporučenih je ograničavajući kvalitet tačnosti pogleda u gornjim uglovima ekrana kada je korisnik blizu ekrana.

4The degree-of-accuracy and precision over percentage-of-population numbers result from extensive testing across representatives of the whole population. We have made use of hundreds of thousands of diagnostic images and performed tests on approximately 800 individuals with different conditions, vision, ethnicities, everyday dust, smudges or blemishes around their eyes, with eyes out of focus, etc. This has resulted in a much more robust and high performance eye tracking experience and a much more realistic representation of true performance across the whole population, not just in a mathematically "ideal" scenario.

5The "ideal" degree numbers are the previous standard of measuring accuracy and precision, both previously from Tobii and presently from all eye tracking competitors. Though "ideal" numbers are useful to get a general feel about comparative quality and performance, they are not applicable to real world usage in the same way as quantitative degree-of-accuracy and precision over percentage-of-population numbers based on extensive testing across representatives of the whole population.

 

Preuzmi PCEye Plus opis proizvoda

 

Tehničke specifikacijeTobii Dynavox EyeR
Medicinski uređaj (instrument) 93/42/EEC (MDD) - Medical Device Directive, as amended by 2007/47/EC
Težina: 48 g
1.7 oz
Veličina(l × h × d) 284 mm × 9.3 mm × 23.4 mm
11.2” × 0.37” × 0.92”
Aktivni opseg infracrvenog prenosa >4 m
Kompatibilni Operativni sistemi

Windows 7, 64-bit
Windows 8.1
Windows 10

Softver koji sadrži

Virtual Remote

Povezivanje USB 2.0 ili noviji.

 

Preuzmite EyeR usaglašenost i bezbednost (na engleskom)

 

Preuzmite opis EyeR (na engleskom)

 

<- Nazad na početak: Tobii Dynavox PCEye Plus

Pronađite opis proizvoda ovde (na engleskom)

 

Poreklo EU(Sweden), Cena:
- PCEye Plus Access – Featuring Windows Control: 1620 EUR + PDV (ako se placa)
- : + PDV (ako se placa)
- : + PDV (ako se placa)
- : + PDV (ako se placa)
u Srbiji u dinarima.