Za osobe koje ne mogu da koriste miša i tastaturu, a ne mogu da koriste ni tastere, postoji čitav niz senzora koji po funkciji zamenjuju tastere.

Tasteri kao deo asistivne tehnologije, odn. tasteri kao pomagala za osobe sa invaliditetom najčešće služe kao zamena za određene funkcije ili tastere na standardnoj računarskoj tastaturi ili mišu.

 

Gloria Ferrari doo nudi:

- Grasp - Switch
- String Switch

 

 

Grasp - Switch

 

The Grasp Switch is designed to be activated with a short, gentle squeeze or pinch. The user must be capable of releasing the squeeze within a short period of time. If the switch is held for over 2 seconds air is trapped in the cylinder and the switch will latch or lock on. If the user can not quickly release this pattern of movement the Grasp Switch is not the appropriate switch for them.

Specifikacije:
Prečnik: 45 mm
Dimenzije: 140 x 27 mm (prečnik)
Pritisak za aktivaciju: 300 g

Poreklo USA, Cena:
- Grasp - Switch: 240 EUR + PDV (ako se placa) ... Azurirano: 2020-03-08
u Srbiji ista u dinarima.

  - Nazad na spisak raznih senzora kao tastera

 

String Switch

 

The String Switch is ideal for students who have limited finger and hand mobility, as well as those with minimal strength. All it takes is a slight pull to activate the switch.
Specifications:
Connector: 3.5 mm mono plug

 

 Poreklo USA, Cena:
- String Switch : 78 EUR + PDV (ako se placa) ... Azurirano: 2020-03-08
u Srbiji u dinarima.

 

  - Nazad na spisak raznih senzora kao tastera

 

 

 

 

Tema/slično: asistivne tehnologije / pomagala za osobe sa telesnim invaliditetom (telesne invalide, osobe sa telesnim hendikepom), asistivne tehnologije / pomagala za osobe sa motoričkim smetnjama - teškoćama - problemima.

 

Sve cene se za kupce iz Srbije obračunavaju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja predračuna. PDV se dodatno obračunava. Gloria Ferrari doo maksimalno koristi sve svoje resurse da Vam svi artikli na sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama i cenama, ali nažalost ne možemo garantovati da su svi podaci na sajtu u potpunosti ispravni. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru. Tačne podatke sa rokovima isporuke dobijate u predračunu. Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluga, bez prethodne najave na sajtu.